La Multi Ani, Constantin si Elena!

Astazi sarbatorim ziua Sfintilor Constantin si Elena, o zi cu o deosebita insemnatate pentru aproape 2 milioane de romani. Sarbatoritilor care poarta numele (sau derivatele numelor) imparatilor bizantini le doresc multa sanatate si, din inima, La Multi Ani!

Unul din rolurile jucate de imparatul Constantin cel Mare in istorie este cel de “eliberator” al crestinismului. Semnul crucii a fost, atunci, in anii 312-313, simbolul sub care armata sa a invins ostile lui Maxentiu, reusind astfel sa reuneasca sub autoritatea sa intregul Imperiu. Astazi, in spatiul public romanesc traim un alt tip de eliberare, de sub un alt jug ideologic. Sper ca, si de acum inainte, sa ne ghidam pasii sub semnul si principiile sfintei cruci.

Mama lui Constantin, Elena, aflata in permanenta in umbra fiului ei, a contribuit la randul sau la temeliile acestei perioade de reviriment, considerata ca o adevarata “Epoca de Aur” a crestinismului. Ea a fost, de altfel, creditata cu gasirea crucii pe care a fost rastignit Iisus Hristos, precum si a mormantului in care acesta a fost ingropat. Una din marile femei ale istoriei, care a reusit sa ofere intotdeauna cel mai intelept sfat fiului sau.

Tuturor sarbatoritilor le transmit multa speranta, dar si intelepciune. Iar mamei mele, sarbatorita si ea in aceasta frumoasa zi, pretuire si ganduri calde, asemeni sufletului ei.

La multi ani!

Advertisements
  • Trackback are closed
  • Comments (0)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: