Expertii ne ofera sfaturi pentru ecologizarea bucatariei

Exista o culoare care domina intreaga lume…si aceasta este verdele! Multi oameni au inceput sa inteleaga impactul pe care alegerile lor din viata de zi cu zi il provoaca planetei.

Prin urmare acestia au inceput sa reduca acest impac prin diferite modalitati. Una dintre modalitati este de a-si concentra atentia asupra bucatariilor lor si asupra a ceea ce utilizeaza in ele.

”Vestea buna este ca oamenii nu trebuie sa isi goleasca conturile pentru a face aceste schimbari in bucataria lor. Oamenii nu trebuie sa isi schimbe modul de viata. Schimbarile mici pe care le fac aici pot deveni rezultate mari in timp”, spune Chef Paul F. Magnant, decan al Universitatii Stanford de arta culinara.

Iata cateva sfaturi de la Chef Paul F. Magnant pentru a va ecologiza bucataria:
1. Incepeti cu ceea ce aduceti in bucatarie. Incearca sa cumperi cat mai multe alimente produse pe plan local, dupa cum poti, astfel incat sa nu consumi prea mult combustibil pentru a le trasporta la tine acasa. Si inlocuieste pungile din plastic si din hartie cu pungi reciclabile de la magazin.

2. Nu folosi vesela de unica folosinta. Fie ca este vorba de o petrecere sau de un picnic, incerca sa folosesti vesela refolosibila pentru a economisi resurse. Investeste intr-un set de servetele din panza, sau transforma vechile fete de masa, prosoape sau haine in servete de curatare prin taierea lor in bucati mici.

3. Fa rost de un cos de rachita care sa contina toate elementele destinate reciclarii. Odata ce ziua ia sfarsit sau cosul este plin, du-l pur si simplu la pubelele mari pentru a putea fi sortat.

Reciclarea salveaza multe lucruri de la banalele servetele pana la electronice, deasemenea reduce cantitatea de gunoi pe care o produceti in fiecare saptamana.

4. Bea apa de acasa. Numai cumpara sticle de apa si investeste intr-un purificator pentru bucataria ta. Vei economisi bani si nu vei mai contribui la ”gramada” de pet-uri cu care se confrunta tara noastra.

5. Spala ”verde”. Economiseste bani folosind produse de curatare naturale si tine la departare de mediu agentii chimici poluatori. Ia o sticla cu pulverizator si pune in ea parti egale de apa si otet; acest amestec poate fi folosit la orice tip de curatare, de la vase la chiuvete.

6. Gandeste mare. Cand vrei sa cumperi aparate electrocastice noi incearca sa cumperi aparate cu un consum cat mai redus de energie. Deasemenea te poti ajuta si de programul buy-back. Astfel vei economisi bani si vei scapa si de electrocasnicele vechi.

”Nimeni nu are de gand sa faca aceste schimbari peste noapte” adauga Magnant. ”Dar facand cate o modificare in fiecare an vei avea o bucatarie verde inainte ca tu sa stii asta. Ceea ce salvam ne va salva pe noi!”

Sursa: Mobila de bucatarie

Advertisements
  • Trackback are closed
  • Comments (0)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: