Mobila de bucatarie la comanda sau prefabricata?

Te-ai decis sa iti schimbi mobila de bucatarie. Acum urmeaza intrebarea: Alegi calea mai lenta si mai costisitoare de a-ti procura o mobila de bucatrie pe comanda sau optezi pentru o alternativa mai rapida si mai putin costisitoare cu o mobila de bucatarie prefabricata?

Ambele optiuni prezinta argumente pro si contra, deci ar fi bine sa te informezi inainte de a lua decizia finala.

Daca, calitatea si maiestria sunt prioritatile tale, atunci vei fi tentat sa alegi o mobila de bucatarie personalizata. Insa, daca ai bugetul limitat vei fi fericit sa afli ca o bucatarie prefabricata de un producator cunoscut te poate satisface la fel de bine.

Daca inca nu te-ai hotarat, nu e de mirare. Iata aici cateva argumente importante care te pot ajuta sa te decizi care dintre cele doua variante te avantajeaza.

1. Costul este unul din criteriile necesare. Asta pentru ca atat mobila de bucatarie la comanda cat si cea prefabricata au pretul evaluat de la simplu modular pana la cele mai mici detalii. De aceea de multe ori cand ne aflam intr-un magazin si ne atrage pretul unei bucatarii sar putea ca atunci cand intrebam ce include acest pret sa ramanem uimiti. De cele mai multe ori pretul afisat nu include toate utilitatile pe care bucatarie le prezinta. Dupa vechea zicala ”detaliile conteaza ”, poti ajunge ca o bucatarie prefabricata sa coste cat una la comanda.

2. Daca va grabiti, fara nicio indoiala, mobila de bucatarie prefabricata este alegerea potrivita. Iar daca tii neaparat sa ai o bucatarie personalizata, sar putea sa fii nevoit sa astepti intre 1-2 luni.

3. Daca doresti o bucatarie personalizata si configurata dupa masuri unice, atunci vei fi nevoit sa iti faci bucatarie pe comanda. Cu toate acestea,  vei putea ramane surprins de gama larga de stiluri de bucatarii daca vei ”arunca” un ochi si pe bucatariile prefabricate care se gasesc in magazinele de specialitate.

4. Cand vine vorba de finisaje, optiunile tale sunt la fel de mari ca si cele pe care bucatariile personalizate le ofera. Fie ca iti doresti o mobila de bucatarie alba imaculata( ex. Mobila de bucatarie Pina), sau una din lemn natural( ex. Mobila de bucatarie Severina), sau o bucatarie moderna( ex. Mobila de bucatarie Carissa), orice idee de bucatarie ai avea aceasta ti se poate indeplini daca vei face comanda.

5. Deoarece pot varia atat de mult intre, si chiar printre, bucatariile prefabricate si cele personalizate, materialele, tamplaria, balamalele si manerele usilor ar trebui examinate cu atentie si comparate pentru calitate si arhitectura.

6. La bucatariile realizate la comanda, in special daca bucataria dvs. are dimensiuni si unghiuri neobisnuite,  instalarea nu este tocmai usoara. Iar daca nu esti priceput in arta tamplariei sar putea sa fi nevoit sa scoti ceva bani din buzunar pentru o instalare profesionala. Desigur cu bucatariile prefabricate poti scapa mult mai ieftin, unele dintre ele le poti instala chiar tu, nu ai nevoie de multe cunostinte de tamplarie pentru a face asta.

7. Ultima, dar nu cea din urma, este reputatia celui care realizeaza bucataria. Indiferent ca optati pentru o bucatarie prefabricata sau una personalizata aveti grija la cel care o realizeaza.

In concluzie, cauta un producator care ofera garantie pe viata bucatariei, cu preturi apropiate de pretul pietei si care pot fi asamblate rapid.

In imagine: Mobila de bucatarie Carissa

Sursa: Mobila de bucatarie

Advertisements
  • Trackback are closed
  • Comments (0)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: