Remodelarea bucatariei

Bucataria este alcatuita din mai multe componente, care pot fi achizitionate separat: mobilierul propriu-zis, electrocasnicele, placarile de perete- faianta, sticla, panouri din material termorezistent, material naturale (lemn, piatra).

Cand una dintre aceste componente trebuie inlocuite, puteti alege pentru o renovare complete a bucatariei sau puteti alege cateva modalitati mai usoare si mai putin costisitoare de a va remodela mobile de bucatarii.

1.       Schimbarea electrocasnicelor

Uneori este sufficient sa schimbati electrocasnicele. 90% dintre cuptoarele existente pe piata au aceeasi dimensiune de incastrare, deci va va fi foarte usor sa amplasati cuptorul nou in locul celui vechi. Este preferabil sa cumparati un produs superior celui avut (ca numar de programe, ca modalitati de functionare, cu programare digitala, etc), pentru a fi sigur ca schimbarea va aduce un beneficiu. De asemenea, puteti inlocui cuptorul pe gaz cu unul electric sau cu aburi. O plita cu 2 ochiuri poate fi schimbata cu una de aceeasi dimensiune, dau daca spatiul va permite pe blatul de lucru puteti alege o plita standard cu 4 ochiuri. Aceasta poate fi electrica, pe gaz, combinata gaz+ electric sau cu inductie. Daca vreti sa va instalati o masina de spalat vase incastrabila in mobile de bucatarie, va trebui sa renuntati la unul din dulapuri care sa fie de aceleasi dimensiuni cu masina de spalat vase (variantele cele mai populare sunt de 45 cm – pentru o familie cu 2-3 membri – si de 60 cm – pentru o familie numeroasa). Usa dulapului la care renuntati va devein usa masinii de spalat vase, iar aspectul bucatariei nu se va schimba deloc.


2.       Refacerea mobilierului

•         Aveti probleme cu structura mobilierului sau doar fetele de usi si sertare nu mai sunt pe placul dvs?

•         Daca structura mobilierului si impartirea lui pe zone utile va satisface, o solutie mai putin costisitoare, mai rapida si mai usor de facut este schimbarea usilor si a fetelor de sertar. Puteti alege o alta culoare care sa se potriveasca cu blatul de lucru existent si aspectul mobilierul de bucatarie va fi complet schimbat. Daca usile sunt in regula si doriti doar o reinnoire a aspectului bucatariei, schimbati doar manerele cu unele mai moderne. Daca trebuie sa schimbati toata mobila de bucatarie, pastrati aceeasi impartire a zonelor (zona de spalat cu chiuveta, zona de gatit cu plita si cuptorul) pentru a evita sa schimbati faianta si amplasarea utilitatilor.

3.      Schimbarea blatului de bucatarie

Aceasta este cea mai usoara operatiune si nu numai ca va schimba complet aspectul bucatariei, dar este o operatiune care se face cu minim deranj. De asemenea, daca in momentul in care va comandati bucataria va doriti si nu va permiteti un blat de piatra sau cuart, puteti face aceasta operatiune cativa ani mai tarziu, fara nici un inconvenient.

In imagine: Mobila de bucatarie Hortensia cires

Sursa: Mobila de bucatarie

Advertisements
  • Trackback are closed
  • Comments (0)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: