5 mituri in proiectarea bucatariei

Avand in vedere rolul important pe care il are bucataria in casa ta, este important sa tineti cont atat de stilul bucatariei cat si de stilul tau de viata. Asigura-te ca noua bucatarie nu numai ca arata bine, dar se potroveste foarte bine felului in care traiesti.

Mitul nr 1: Pot sa adaug mai tarziu orice vreau

Nu vrei cuptor cu microunde, consideri ca nu iti foloseste. Dar pe termen lung, s-ar putea ca programul tau sa devina mai aglomerat, si va fi mai usor sa le lasi copiilor mancarea pregatita, pe care ei sa o incalzeasca doar cand nu esti acasa. Daca nu ai deja un loc prevazut pentru microunde, acesta va fi pus pe blatul de bucatarie, unde iti va ingradi spatiul de lucru cand gatesti.

Mitul nr 2: Nu voi avea nici o debara in noua mea bucatarie

Cea mai comuna greseala facuta de cei care se muta in case noi este de a vrea bucatarii deschise catre living, fara a avea prevazute dulapuri pentru vesela, pahare si chiar cumparaturi precum cereal, faina, zahar, orez. Trebuie sa existe un echilibru intre functionalitate si stil.

Mitul nr 3: Mai mare e mai bine

Desi spatiul bucatariei este generos, nu trebuie sa simti nevoia sa il umpleti pe tot cu mobila de bucatarie. Ganditi-va ca o distant prea mare intre chiuveta si plita nu va face decat sa comsume din timpul dvs de gatit. Daca dispuneti de o bucatarii mare, mai bine amplasati o insula in care sa aveti chiuveta si plita, sau comandati un mobilier tip bar unde membrii familiei pot sta de vorba inainte sau dupa cina.

Mitul nr 4: Se va potrivi in spatiul meu

Nu poti nega realitatea unui metru patrat, dar este urias numarul persoanelor care incearca sa o faca.  Nu incercati sa montati o insula acolo daca proiectantul de bucatarii va spune ca nu este sufficient loc. La final, veti avea o bucatarii in care abia veti avea loc sa intrati, iar frustrarea dvs va fi pe masura. De asemenea,  daca va doriti anumite modele de electrocasnice, cum ar fi frigiderul cu usi duble, trebuie sa lasati sufficient loc pe laterale astfel incat sa permiteti usilor sa se deschida complet.

Mitul nr 5: Vreau o bucatarie ca a prietenei mele

Urmarea ultimului trend in materie de design este usor, insa trebuie sa fiti practic. Vreti o bucatarii lucioasa, de culoare inchisa desi aveti 2 copii mici? Poate nu e momentul potrivit. Sunteti sigur ca nu va veti plictisi in 10 ani de culoarea mov pentru mobila de bucatarie?

In imagine: Mobila de bucatarie Tulipana

Sursa: Mobila de bucatarie

  • Trackback are closed
  • Comments (0)

Leave a comment