Cum sa-ti inveselesti bucataria

Uneori vrei sa schimbi ceva in amenajarea bucatariei, fara costuri mari. Daca nu esti pasionat de o anumita culoare puternica, cum am fi albastrul sau rosu, si nu ai posibilitatea sa iti renovezi complet bucataria schimband culoarea mobilierului, blatul de lucru sau electrocasnicele, exista cateva modalitati de a adauga culoare bucatariei tale fara investitii majore.

Textilele 

Una dintre cele mai usoare si convenabile modalitati de a-ti aduce bucataria la moda este de a folosi prosoape de bucatarie in culorile anului, covorase in culori aprinse, fete de masa si servetele in culorile preferate. Daca ai o mobila de bucatarie sobra, alb-negru, si vrei sa aduci un pic de culoare si luminozitate, cumpara cateva prosoape de bucatarie galbene si imaginea de ansamblu se va schimba. Pentru un plus de energie in activitatea zilnica, adauga un covoras portocaliu si o fata de masa in aceeasi culoare. Sau adauga accesoriile in diverse nuante de verde deschis.

Vopsirea peretilor

Vopsirea peretilor este o alta modalitate usoara si ieftina de a aduce ultimul trend de culoare in bucataria ta. Cele mai interesante culori care se potrivesc cu finisajul bucatariilor de pe piata sunt:

  • Mov pruna sau gri-albastrui cu mobilier de culoarea artarului
  • Albastru marin se potriveste cu mobilierul in nuante de cires si cu mobilierul alb
  • Verde crud cu bucatariile de culoare neagra
  • Maro inchis pentru o bucatarie de culoarea vaniliei

Puteti vopsi doar peretii sau puteti adauga culoare tavanului sau, pentru o nota personala, interiorul corpurilor de bucatarii cu usa de sticla.

Accesoriile folosite la gatit

De obicei, cele mai folosite accesorii isi gasesc locul pe blatul de bucatarie.  Alegeti suporti pentru linguri, recipienti gradati si chiar tocatoare de plastic in culori aprinse, obtinand astfel accentul de culoare dorit pentru intreaga mobila de bucatarie. Este important sa alegeti aceste accesorii in acelasi stil cu bucataria : pot fi de plastic pentru un stil modern sau de ceramica sau lemn vopsit pentru o bucatarie traditionala.

Alegeti electrocasnice mici colorate

Aceasta este o metoda mai costisitoare decat schimbarea accesoriilor si a textilelor, astfel ca trebuie sa fiti siguri ca va place culoarea aleasa pentru electrocasnicele mici, cum ar fi filtrul de cafea, prajitorul de paine sau mixerul care sta pe blat, pentru ca le veti folosi timp de cativa ani. Luati in considerare ca aceasta culoare trebuie sa se potriveasca cu culoarea mobilierului si a blatului de bucatarie.

Sursa: Mobila de bucatarie

  • Trackback are closed
  • Comments (0)

Leave a comment