Utile

Lucruri utile inainte de comandarea unei mobile de bucatarie

Construirea sau renovarea unei locuinte este in primul rand o mare sursa de stres si genereaza multe moment mai putin placute in cadrul unei familii. Pentru a va bucura cu adevarat de aceasta etapa este foarte important sa stabiliti de la inceput cateva repere:

1.Instalatii electrice – Inainte de finisaje, trebuie sa va ganditi cate aparate electrocasnice veti instala in noua dvs bucatarie. Puteti bifa acest check list:

– Plita pe gaz cu aprindere piezole-electrica sau plita electrica/vitroceramica

– Cuptor pe gaz sau electric, grill

– Cuptor cu microunde

– Hota

– Masina de spalat vase

– Masina de spalat rufe

– Centrala termica

– Filtru de cafea/expressor

– frigider

– alte aparate electrocasnice mici (1-2 prize libere)

– televizor (sau radio/ cd player)

2. Instalatia sanitara – Odata stabilit locul instalatiei sanitare va fi foarte greu sa il mai modificati, si va implica costuri suplimentare si intarzieri in finalizarea lucrarii. Daca in momentul comandarii unei mobile de bucatarie designerul va va oferi o variant de aranjare a mobilierului de bucatarie care va va placea foarte mult dar nu poate fi pusa in practica din cauza unor constrangeri tehnice nu veti reusi sa aveti bucataria mult visata. La pozitionarea chiuvetei trebuie sa va ganditi la:

– Ce fel de chiuveta doriti: cu o cuva, cu 2 cuve etc

– Pozitionarea chiuvetei pe colt

3. Aerisirea pentru hota – in general se recomanda ca hota sa fie racordata la exterior, iar aerul aspirat de hota sa fie evacuat. Avand o idée despre locul in care va fi amplasata plita si implicit hota puteti evita ca aceasta aerisire sa fie facuta dupa terminarea finisajelor.
In cazul in care evacuarea aerului in exterior este imposibila aveti posibilitatea achizitionarii unei hote care functioneaza prin recircularea aerului.

4. Gresia si faianta – culoare, textura, model
Materialele folosite la finisarea bucatariei sunt diverse, si pot include lemn, piatra naturala, parchet etc. Datorita comportamentului in timp si a diversitatii de modele existente pe piata la preturi variata gresia si faianta sunt insa cele mai folosite.
Alegerea gresiei si faiantei este un aspect foarte important in amenajarea unei mobile de bucatarie, pentru ca acestea vor influenta alegerea mobilierului propriu-zis. Este important sa cumparati intotdeauna o cutie (aprox 1mp) de material in plus fata de necesarul estimat de dvs sau persoana care le va monta; intotdeauna exista pierderi la montaj.
Tendinta actuala este de a se acoperi intreaga suprafata a bucatariei cu gresie si doar suprafata de lucru cu faianta. Astfel, in functie de mobila comandata si de electrocasnicele incorporate in aceasta, faianta se poate pune pe o inaltime de aprox 60 cm, de la 80 cm inaltime fata de pardoseala finisata.

Intotdeauna recomandam prietenilor si clientilor nostri sa incerce sa-si formeze o preferinta fata de un anumit model de bucatarie in anumite culori inainte de inceperea finisajelor. Cereti o oferta pe spatiul dumneavoastra pentru a sti daca mobila de bucatarie aleasa se incadreaza in bugetul dvs, pentru a evita sa pierdeti saptamani intregi cautand o anumita culoare sau material pentru mobilierul ales, la un prêt pe care sa vi-l permiteti, fara a face compromisuri legate de calitate sau dotari. Proiectarea nu va costa nimic, si puteti face comanda propriu-zisa a mobilierului si electrocasnicelor in orice moment.

Ce fel de mobila de bucatarie se potriveste spatiului meu?

Bucataria este locul cel mai important al casei, unde membrii familiei isi povestesc intamplarile de peste zi, se tes planuri si se petrec moment placute, bucataria este inima casei tale.

La Svea noi gandim ca nici o bucatarie nu seamana cu alta: conditiile arhitecturale, dorintele si obiceiurile clientilor sunt diferite; iar acesta este un lucru de apreciat, petru ca individualitatea este un bun rar si pretios.

In functie de spatiul dvs, functionalitatea dorita, numarul de membri ai familiei care locuiesc in acea casa, existenta spatiilor de depozitare separate puteti opta pentru mai multe tipuri de bucatarii:

– Bucataria intr-o singura linie (de-a lungul unui perete)

– Bucatarie pe 2 pereti independenti

– Bucatarie in forma de L

– Bucatarie in forma de U

– Bucatarie deschisa

– Bucatarie cu o unitate gen insula

– Bucatarie cu bar

– Bucatarie cu peninsula

Bucataria intr-o linie – Pentru camere mici sau cu o singura deschidere, cea mai buna alegere este bucataria liniara (pe un singur perete).

Bucataria in firma de L poate fi folosita intr-o mare varietate de moduri. In camerele mari exista loc chiar si pentru o masa. Sisteme de colt pentru unitatile de baza asigura accesul pentru spatiul de depozitare chiar in cel mai indepartat colt.

Bucataria un forma de U este fiabila si practica. Este ideala atat pentre camerele mici cat si pentu cele mari si asigura spatiul maxim de depozitare si lucru.

Bucataria cu unitate- insula este ideala pentru camerele mari, si deasemeni pentru bucatarii deschise. Aici insula constituie o suprafata de lucru separata, dar totusi face bucatarie larga si spatioasa.

Bucataria cu bar – necesita in principiu un spatiu generos, de peste 12-14 mp, dar nu atat de mare ca varianta cu insula. Barul poate avea dubla functie: de separare a spatiului bucatariei de living, functionand ca o bariere vizuala intre aceste 2 spatii, si de contopire a acestor 2 spatii, permitand conversatia si petrecerea timpului impreuna membrilor familiei.

Bucataria cu peninsula – Peninsula poate fi folosita atat pentru prepararea mancarii, drept loc pentru mic dejun sau gustari rapide, si chiar locul in care copii isi fac temele sub supravegherea mamei care pregateste masa. Peninsula este de obicei mai putin inalta decat insula sau barul, fiind la aceeasi inaltime cu restul mobilierului de bucatarie.

Sursa: Svea – mobila de bucatarie

Advertisements
  • Trackback are closed
  • Comments (0)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: